Caravan- en Campercentrum Emmeloord

Al 45 jaar het startpunt voor een onbezorgde vakantie

CCE-luchtfoto-1024x580

Caravan Centrum Emmeloord is een echt vrijetijdsbedrijf. Want, naast de merken Bürstner en Sprite voor de ‘hardware’, bieden wij ook tal van accessoires die het vakantieplezier verder vergroten. Bijvoorbeeld kwalitatieve voortenten en luifels van diverse leveranciers. Ons team van deskundige medewerkers staat u graag te woord en zal u graag helpen met deskundige adviezen, ingegeven door ervaring en opleiding.

In de loop der jaren hebben we veel kennis en expertise opgebouwd tot een niveau dat in de wijde omgeving is doorgeklonken. Profiteer dus van de kennis en ervaring van onze goed opgeleide medewerkers. Want geloof ons, er zijn ongekende mogelijkheden. Want wat fabrikanten van caravans, campers of vouwwagens niet kunnen, kunnen wij wel. Hoe? Door de caravan of camper van uw keuze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

In onze showroom van ruim 1500 vierkante meter bieden wij het hele jaar door een zeer ruim aanbod in caravans en campers, zowel nieuw als gebruikt (caravans/campers). Als dealer van de merken Bürstner (caravans en campers) en Sprite staan wij garant voor een optimale beleving van uw hobby. En ook voor onderhoud, aanpassingen of onverhoopte schade bent u hier ook aan het goede adres.

Historie

Het ontstaan

Caravan Centrum Emmeloord heeft een geschiedenis die terug gaat tot de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het is Adrie van Dongen die in 1972 in zijn ‘achtertuin’ begint met een handel in caravans. Hij vertegenwoordigt de merken Hobby en Star. Deze caravanhandel geschiedt naast zijn oliehandel (onder meer voor oliekachels).
De verkoop van caravans groeit snel en het bedrijf wordt verplaatst naar de Cantineweg 1 in Emmeloord. Tijdens de jaarwisseling van 1979 naar 1980 slaat het noodlot toe: het bedrijf brandt, inclusief zo’n 50 caravans, tot op de grond toe af.

De crisisjaren

Begin jaren 80 zijn crisisjaren en de caravanhandel ligt zo goed als stil, het bedrijfspand wordt niet herbouwd. De caravans worden in de open lucht gepresenteerd en een stacaravan doet dienst als kantoor. Van een werkplaats is toen ook nog geen sprake, alleen van een kleine shop met de belangrijkste accessoires.

Overname en verhuizing in jaren 90

Zo’n drie jaar later nemen Gerard en Martha Schotanus het bedrijf over. In 1990 wordt verhuisd naar de Constructieweg 3, een pand dat door hen geheel verbouwd en gerenoveerd is. De caravans worden vanaf dat moment weer overdekt uitgestald. Ook is er ruimte voor een werkplaats en een grotere winkel.

Binnen een paar jaar blijkt echter de showroom aan de kleine kant, en ook de werkplaats kan wel wat groter. Er valt een besluit voor nieuwbouw. Aan de Bedrijfsweg 7 verrijst een hypermodern pand met grote buitenruimte. In 1996 wordt er verhuisd.

Wees welkom, de koffie staat klaar!

Anno 2017 is er een showroom van 1500 vierkante meter, een werkplaats met vier hefbruggen waaronder een camperbrug en een grote winkel met accessoires en onderdelen voor camper of caravan (hoewel ook tentkampeerders hier nog veel van hun gading kunnen vinden). Caravan Centrum Emmeloord is Bovag en Focwa gecertificeerd en dealer van de merken Bürstner (caravans en campers) en Sprite. Er is ook altijd een ruim assortiment aan occasions van merken als Bürstner, Sprite, Knaus, Hobby, Beyerland, Sterckeman en Chateau.

Wees welkom, kom eens langs in onze showroom aan de Bedrijfsweg in Emmeloord!

Showroom Caravan- en Campercentrum Emmeloord